Binnenkijken bij collega Kato

Binnenkijken bij collega Kato

12/08/2024

Gepassioneerd door hun vak, dat zijn de collega’s uit het team van Horemans allemaal. Ze ademen liefde voor kleur, zin voor vormgeving en een passie voor perfectie. Onze interieur- en kleurenspecialist Kato is iemand die even veelzijdig is als er kleuren op de regenboog te tellen vallen. Haar uitzonderlijk gave voor esthetiek, aangevuld met tientallen jaren van vakkennis, maken haar een uitgelezen partner bij interieurstyling. Vorig jaar stond een bijzonder project op de planning: ze ontwierp een nieuwe gezinswoning voor haar samengesteld gezin.

"Het ademt jij en het ademt mij, en het klopt."

Kato

“Mijn partner en ik zijn intussen dertien jaar samen. Door allerlei omstandigheden was het altijd makkelijker om elk zijn eigen stekje te behouden. Het was ideaal: op sommige momenten waren we allemaal samen, en daarna gingen we elk naar ons eigen eilandje. Maar toen kwam het huis van mijn zus vrij, en daar zagen we veel kansen in.”

 

Maar hoe maak je van twee huizen één? “We hebben snel beslist om écht een nieuwe start samen te maken. We doen gewoon alles weg en kiezen nieuwe meubelen, met uitzondering van enkele bijzondere favorieten die we wilden meenemen.”

Elk hoekje benut

Dat het geheel zou knallen, stond in de sterren geschreven door Kato’s achtergrond en die van haar man als interieurschilder. “Maar het is extra moeilijk om voor je eigen gezin te kiezen! Wat voor mij voorop stond, is dat er een goede indeling zou zijn van de ruimtes. Ik wilde elk hoekje goed benutten.”

 

Ze ontwierp alles zelf en wist precies hoe ze haar huisgenoten wilden laten kennismaken met hun nieuwe interieur. “Ik liet hen naar de showroom komen, net zoals ik met al mijn andere projecten doe. Ik ontving hen hier als klanten en toonde de meubelen die ik wilde integreren. Aan de hand van een moodboard en tekeningen kregen ze een idee waar ik naartoe wilde. Of ze getwijfeld hebben? Geen moment, ze waren direct mee in mijn verhaal.”

Vesta van Furninova

Als centraal punt koos Kato voor een organische tafel van Toon De Somer. “Hier kan je makkelijk met tien mensen aan zitten. Door de vorm kan je stoelen blijven aanschuiven.” In de eethoek was nog plaats voor twee draaifauteuils van Joli. “Hier heb je een prachtig zicht op de tuin en zit je vlakblij de keuken. Dit is echt een leuk hoekje voor de ochtendkoffie of om te aperitieven. Ze zijn heel functioneel hier.” De zetel is een Vesta van Furninova. “Van het moment dat ik bij Horemans startte, was dat direct mijn favoriet. Hij is super qua comfort en ook qua prijs.”

 

De kleur spat van de woning af. “Mijn man en ik zijn kleurenmensen. We wilden elk element er sterker laten uitkomen door de juiste kleur op de muur. Weet je waar we onze inspiratie vonden? In het Rijksmuseum in Amsterdam. Daar zijn veel intense kleuren gebruikt. Ook de kelim en een kunstwerk waar we aan gehecht zijn, vormden een leidraad. In de woonkamer wilden we een specifieke groentint. We hebben veel stalen gezet vooraleer we de juiste kleur hadden. We mengden zelfs verfpotten van twee verschillende merken.” Kato gebruikte ook oudroze-terracotta en zwart en op een plafond zien we goud. De print op de muur is van Kato’s man. “Hij heeft samen met zijn zoon een bedrijf waarmee hij allerlei prints maakt voor interieurs, echt een straf concept. Alles is mogelijk.”

“Het plaatje klopt”

En toen kwamen de meubelen en was het tijd om alles uit te pakken en een plek te geven. “Ja, dat was echt spannend! Zou de puzzel zoals ik het in mijn hoofd had ook in het echt zo passen? En nu alles ingericht is, voelt het als thuis en dat is heerlijk. Als we samen in de zetel zitten, zeggen we al eens: Het ademt jij en het ademt mij, en dat klopt.”