Onderhoud werkblad in Dekton

Onderhoud van je werkblad

Voor het onderhoud van je werkblad in Dekton houd je best rekening met deze basisregels

  1. Wacht na plaatsing 24 uur om het blad te gebruiken, want de siliconen moeten drogen.
  2. In principe mag je hete kookpotten op Dekton zetten, maar we raden toch aan om altijd een onderlegger te gebruiken.
  3. Gebruik altijd een snijplank om krassen te voorkomen.
  4. Ga nooit op het aanrecht staan, bijvoorbeeld om ramen te poetsen.
  5. Laat de vaatwasser afkoelen alvorens je de deur opent. Stoom kan een thermo-shock veroorzaken, met scheuren tot gevolg.
  6. Een inslag kan ook schade veroorzaken. Er kan een stukje steen uit de afgewerkte rand springen. Wees dus extra voorzichtig met harde voorwerpen. Bij gepolijste keramiek kan ook de glaslaag beschadigen.
  7. Laat water niet drogen op het aanrecht. De achterblijvende kalk kan zich afzetten op de polijstlaag en is moeilijk te verwijderen.

Net als je keukenkastjes maak je je werkblad het beste schoon met een vochtige doek. Gebruik voor dagelijks gebruik eventueel Lithofin HyClean, maar dit is geen noodzaak. Wil je je aanrecht een grondige poetsbeurt geven, gebruik dan Lithofin KF ClearTop of een schuurcrèmre zoals CIF met lauw water. Je mag de ruwe zijde van een sponsje gebruiken en stevig wrijven. Op Dekton zal dit geen krassen geven.

 

Impregneren

Er mag geen Vlekstop aangebracht worden op Dekton.

 

Door de hardheid van het materiaal kan er – als er een zwaar voorwerp op valt – een stukje van het werkblad springen. Houd dit goed bij, zodat het werkblad hersteld kan worden.