Binnenkijken bij An

Binnenkijken bij An

05/07/2024

An wist precies hoe haar nieuwe keuken eruit moest zien. Ze had ook vooraf uitgedacht hoe hun nieuwe thuis moest passen bij hun gezin. Want met twee grote kinderen – van 19 en van 20 – heb je andere noden. Een volledig vernieuwd huis, waar alles en iedereen zijn plek vindt, dat was het opzet. En een half jaar na de verhuis kunnen ze allevier volmondig zeggen: missie volbracht!

“Toen we ons huis kochten, wisten we dat we voor een héél grondige verbouwing stonden. We waren niet aan ons proefstuk toe met bouwen en verbouwen. Ik wist wel dat ik dit keer anders wilde bouwen. Ons eerste huis dertig jaar geleden was in functie van baby’s. Die wil je graag dicht bij je. Nu met onze grote kinderen wilde ik net een verdieping speciaal voor hen en onderaan ruimte voor onszelf. Dat was een leuke uitdaging. Want beneden was niet zo veel ruimte, terwijl ik er wel een dressing, een waskamer en badkamer wilde. Bij een verbouwing heb je het grondplan nu eenmaal niet te kiezen.

 

We hebben werkelijk alles aangepakt: een nieuwe keuken, een bureau, een vestiaire, een nachthal, een inkomhal, een dressing, nachtkastjes, de slaapkamers van onze kinderen met bureau en ingemaakte kasten, een badkamer en een wasplaats. En we zijn ook absoluut content van alles.

‘Mijn Pinterest-bord’

Toen we op onze eerste afspraak in de showroom kwamen, hadden we een heel goede klik. De tekeningen die op papier kwamen, waren exact wat we in gedachten hadden. Ik had deze keuken al tien jaar in mijn hoofd. Dus ik toonde mijn Pinterest-bord en zei: ‘dit is wat ik wil’. Natuurlijk was de professionele kijk en ervaring heel handig bij de indeling. De ontwerper moest alle wensen, materialen en ideeën zien in te passen in het geheel.

 

Alle afspraken verliepen ook op een heel aangename manier. En omdat het een groot project was, zijn we verschillende keren langsgegaan. Altijd hebben we dat als heel fijn ervaren.

En ja, het resultaat: daar zijn we supercontent van! Vooral met de keuken waar ik al tien jaar van droomde. Ik vind er alles heel mooi aan. De grote ramen maken deze ruimte zalig licht. De steamer was nieuw voor mij, maar ik ben er echt tevreden van. Ook de waskamer is heel praktisch, met linnenmandjes om de was te sorteren. Dankzij de aanpalende dressing kan je de propere was direct wegleggen. Een droogkast heb ik niet, nooit gehad zelfs. Mijn trouwe droogrek werkt prima, dus ik mis het niet.”

Gemaakt om intens in te leven

Het is echt een huis geworden op maat van dit gezin. De tieners hebben boven hun plekje en hun privacy, terwijl op de benedenverdieping ruimte is voor de ouders. Dankzij de vele ingemaakte kasten heeft alles zijn plek. De ruime leefkeuken is er om te gebruiken, om in te genieten, om samen te komen.  “Hier koken we, terwijl de kinderen bij ons komen zitten in de keuken. Op de foto’s is alles clean, maar vergis je niet: hier wordt intens samengeleefd. En dat mag: alles kan tegen een stootje. Ik lig ook niet wakker van een kras of een vlek. Nee, dit huis dient om in te leven.”