Binnenkijken bij Lies en Randy

Binnenkijken bij Lies en Randy

18/09/2024

“In het echt is het nog mooier dan op foto!” Dat zeiden de vrienden van Lies en Randy toen ze hun nieuwe keuken voor het eerst zagen. Ze mogen dan ook terecht fier zijn. Toen ze hun huis kochten, besloten Lies en Randy het in stapjes te renoveren. Nadat vorig jaar de badkamer volledig vernieuwd werd, kreeg dit jaar de benedenverdieping een make-over. Een nieuwe maatkeuken stond dus bovenaan de planning.

Tijdloos, hedendaags en frivool in één

Het koppel koos voor een praktische opstelling in U-vorm die deze compacte keuken een gevoel van overzicht en ruimte geeft. De combinatie van materialen is hedendaags en tijdloos. Het warme hout combineert perfect met de witte kolomkasten en het geaderde blad in keramiek. De opvallende handvaten brengen de finishing touch.

“Toen we plannen begonnen te maken voor onze nieuwe keuken, hadden we nog geen idee hoe ze eruit moest zien. We vinden veel stijlen mooi en ik vond het best moeilijk om te beslissen. Bij Horemans kregen we direct een goed gevoel. We hadden eerst een vrijblijvend gesprek met interieurontwerpster Yelle. Ze nam ons mee doorheen de grote showroom en reikte heel veel verschillende mogelijkheden aan. Ze voelde snel waar we naartoe wilden, en begeleidde ons naar deze droomkeuken zonder haar idee door te drukken. Zo kwamen we echt tot een keuken op onze maat. Dat vonden we echt een heel aangename ervaring. Nooit werd er gepusht om snel te beslissen. We kregen echt de tijd in een gemoedelijke omgang.”

Oneindig en meer mogelijkheden

“De grote toonzaal van Horemans is voor ons een grote meerwaarde gebleken. Zo mooi ook! Onze keuken is deels geïnspireerd op de donkerbruine toonzaalkeuken met vertikale latjes. Dat vonden we direct heel tof, en zo is het in ons ontwerp terecht gekomen, zij het in een lichte houtfineer. Ook voor praktische keuzes, zoals de hoogte van je werkblad, zijn al de verschillende toonzaalkeukens heel handig. Het kleurenlab van Horemans is heel mooi en uitgebreid. Heel handig dat je hier alle materialen bij elkaar kan leggen om te zien hoe alles matcht. Het fineer van onze keuken stond niet in het kleurenlab. We hadden de kleur in laminaat gezien, maar we besloten toch voor hout te gaan. Daarom heeft Horemans speciaal voor ons de juiste beits besteld en de platen in dunfineer gemaakt. En ja, het is heel mooi gelukt!”

Geen dampkap nodig

“We kozen voor een combi-oven en een stoomoven, en een kookplaat van Bora met ingebouwde stoomafzuiging. Ik had nog nooit met een stoomoven gewerkt, en we zijn er echt mee aan de slag gegaan. Het gaat heel goed, en de schrik voor de schoonmaak achteraf bleek ongegrond. Ook een dampkap missen we zeker niet, de afzuiging van Bora werkt prima!”

Bezoek vrijblijvend de showroom van Horemans Keuken- en Meubelatelier in Geel-Larum.

Wens je graag een eerste verkennend gesprek? Maak dan een afspraak, en dan voorzien we ruim de tijd om te luisteren naar je plannen en je wensen.