Open Bedrijvendag 2024: wij deden mee!

Open Bedrijvendag 2024: wij deden mee!

Al sinds 1967 is Horemans gekend om zijn kwalitatieve keukens en maatwerk uit eigen atelier in Geel-Larum. Daarnaast is de meubelafdeling uitgegroeid tot een vaste waarde in de ruime Kempen. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober 2024 openden we de deuren voor een uitgebreide rondgang en kreeg elke bezoeker een complete inkijk in het machinepark én het unieke, warme DNA van ons familiebedrijf. Meer dan 2.000 mensen kwamen langs voor een bezoek. Onderaan deze blog zie je alle foto’s van Open Bedrijvendag.

Doorgedreven automatisatie

voor efficiëntie en perfectie

“We vinden het belangrijk om aan klanten te tonen hoe alles hier gemaakt wordt, en met welke inzet”

zegt Kristof, zaakvoerder van Horemans. Daarom deden we dit jaar mee met Open Bedrijvendag. In onze geautomatiseerde maatwerkfabriek zetten we sterk in op ergonomie zodat mensen met zo weinig mogelijk moeite zo goed mogelijk kunnen werken. Ons ma en onze pa spraken vroeger over hun personeel altijd als gasten. Een gast die je in jouw huis ontvangt, mag niets tekortkomen. Met deze definitie voor personeel zijn wij opgegroeid: dat je gasten uitnodigt om te komen werken en dat ze zich welkom voelen op de vloer.”

“Allerbeste vakwerk voor je budget”

Van generatie op generatie zit precisie en trots op het afgeleverde werk in het bloed. Deze waarden zijn de sterke basis waarop Horemans Keuken- en Meubelatelier bloeit, en waarop steeds nieuwe plannen gemaakt worden om verder te optimaliseren en te innoveren. Aan het roer staan Kristof en Annelies Horemans. Als derde generatie zetten ze met dezelfde passie het levenswerk van hun ouders Greet en Willy verder.

 

Annelies vertelt: “Het verhaal van Horemans Keuken- en Meubelatelier begint eigenlijk met een werkbank, een paar handige handen en een meter die toen al op de halve millimeter correct was. Vlak na de oorlog begon onze grootvader in Olen een meubelmakerij en schrijnwerkerij voor interieur. Hij was fier over zijn ambacht en had vertrouwen in zijn meter. Het moest juist zijn. Op zijn veertiende kwam onze pa in de zaak. Zijn eerste meter brak zijn vader in twee en hij gaf hem een nieuwe, want ‘als je denkt dat die juist meette, dan was het gene goeie’. In 1967 begonnen ze samen keukens te maken, op maat. Daar ligt het startpunt van onze familiezaak.”

In 2014 begonnen ze aan de bouw van de nieuwe showroom en investeerden ze fors in een innovatief atelier. De maatwerkfabriek van Horemans is sterk geautomatiseerd en computergestuurd om de productie zo efficiënt en ergonomisch mogelijk te maken. 

 

Het resultaat is lokaal vakmanschap van topkwaliteit dat hand in hand gaat met een competitieve prijs. Met een 40-koppig team streeft dit warme familiebedrijf er elke dag naar om van elk Kempens huis een warme, gezellige thuis te maken. “Het merendeel van onze klanten zit in een straal van vijftien kilometer rond onze winkel”, vertelt Kristof. “Dat moet je verdienen door mensen het allerbeste vakmanschap te bieden voor hun budget.”

Meer dan 2.000 bezoekers

Met Open Bedrijvendag zijn meer dan 2.000 mensen een kijkje komen nemen. Tijdens de rondleiding ontdekten ze alle facetten van Industrie 5.0-sturing en van de wondere wereld van interieur en meubelen in de showroom.

 

Een bezoekster vertelt enthousiast: “Elke stap tijdens de rondleiding was het waard! Prachtig concept! Proficiat! We zijn in elk geval supercontent met onze derde keuken van jullie!”

Voor de jongste bezoekers was er een zoektocht naar onze kantoorhond Lola op het hele parcours. Vijftien 3D-geprinte hondjes waren her en der verstopt. Wie ze allemaal gevonden had, mocht in het kinderatelier zelf een nestkastje in elkaar timmeren.

 

Bezoekers kregen een toffe goodiebag mee met informatie en enkele gadgets. In tien tassen verstopten we een gouden munt. Wie er eentje in zijn zak heeft gevonden, wint een prachtig gefreesd portret uit ons eigen atelier. Was jij een winnaar? Kom langs of contacteer ons voor concrete afspraken.

We gaven ook 5 duo-ballonvaarten weg! Bezoekers die de wedstrijdvragen oplosten én het dichtst bij oplossing van de schiftingsvragen zat, kregen van ons al een bericht dat zij gewonnen hebben. Proficiat aan de winnaars!

Daarnaast pakten we uit met ons gloednieuwe Horemans-magazine ‘INSPIRATIE om thuis te komen’. Hierin staan verschillende realisaties en een compleet overzicht van ons interieuraanbod. Zet je in een lekkere zetel en geniet van de mooie interieurverhalen.

Wil je zelf een exemplaar?

Stuur een mailtje naar contact@horemans.be en we bezorgen je een exemplaar.