Open Bedrijvendag zondag 6 oktober 2024: wij doen mee!

Open Bedrijvendag zondag 6 oktober 2024: wij doen mee!

30/09/2024

Al sinds 1967 is Horemans gekend om zijn kwalitatieve keukens en maatwerk uit eigen atelier in Geel-Larum. Daarnaast is de meubelafdeling uitgegroeid tot een vaste waarde in de ruime Kempen. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober 2024 openen de deuren voor een uitgebreide rondgang en krijg je als bezoeker een complete inkijk in het machinepark én het unieke, warme DNA van ons familiebedrijf.

Doorgedreven automatisatie voor efficiëntie en perfectie

Van generatie op generatie zit precisie en trots op ons werk in het bloed. Deze waarden zijn de sterke basis waarop dit uitzonderlijke familiebedrijf verder bloeit, en waarop steeds nieuwe plannen gemaakt worden om verder te optimaliseren en te innoveren. Elk maatwerkproject staat stipt gepland op een vaste datum en voor elk probleem wordt een oplossing bedacht. Geen enkele kast is hier hetzelfde – en is dus steeds op maat – én van de eerste keer correct. Door een hartelijk onthaal en een luisterend oor voelt elke bezoeker het direct: hier ben je welkom. En hier wordt voor je gezorgd.

Maatkeukens vanaf 1967

Aan het roer staan Kristof en Annelies Horemans. Als derde generatie zetten ze met dezelfde passie het levenswerk van hun ouders Greet en Willy verder. Annelies vertelt: “Het verhaal van Horemans Keuken- en Meubelatelier begint eigenlijk met een werkbank, een paar handige handen en een meter die toen al op de halve millimeter correct was. Vlak na de oorlog begon onze grootvader in Olen een meubelmakerij en schrijnwerkerij voor interieur. Hij was fier over zijn ambacht en had vertrouwen in zijn meter. Het moest juist zijn. Op zijn veertiende kwam onze pa in de zaak. Zijn eerste meter brak zijn vader in twee en hij gaf hem een nieuwe, want ‘als je denkt dat die juist meette, dan was het gene goeie’. In 1967 begonnen ze samen keukens te maken, op maat. Daar ligt het startpunt van onze familiezaak.”

 

In 2014 begonnen ze aan de bouw van de nieuwe showroom en investeerden ze fors in een innovatief atelier. De maatwerkfabriek van Horemans is sterk geautomatiseerd en computergestuurd om de productie zo efficiënt en ergonomisch mogelijk te maken. 

 

Het resultaat is lokaal vakmanschap van topkwaliteit dat hand in hand gaat met een competitieve prijs. Met een 40-koppig team streeft dit warme familiebedrijf er elke dag naar om van elk Kempens huis een warme, gezellige thuis te maken.

4.0 computergestuurd

“Het merendeel van onze klanten zit in een straal van vijftien kilometer rond onze winkel”, vertelt Kristof Horemans, medezaakvoerder. “Dat moet je verdienen door mensen het allerbeste vakmanschap te bieden voor hun budget.”

Een maatkast die in productie mag gaan, wordt door het team van technische tekenaars uitgewerkt tot een tekening met alle maten, scharnieren en bijzonderheden. Dit wordt omgezet in post-processors die het computergestuurde atelier voorzien van precieze instructies. Dankzij de 4.0-sturing zijn alle machines met elkaar verbonden en spreken ze als het ware met elkaar.

Elk gezaagd stuk krijgt bij zijn geboorte een route mee via een unieke QR-code. Werkstromen kunnen zo gestuurd en gemonitord worden: de Horemans-GPS is gegarandeerd filevrij! Een perfecte planning begint bij te weten waar elk onderdeel zich bevindt. Alles loopt perfect gestroomlijnd, zonder stress of zwaar hefwerk. Hier staan machines en software volledig ten dienste van het personeel. De schrijnwerkers-operatoren begeleiden elk onderdeel doorheen de productieroute, van het automatisch platenmagazijn tot de vijfassige CNC voor gespecialiseerd freeswerk.

"We vinden het belangrijk om aan klanten te tonen hoe alles hier gemaakt wordt, en met welke inzet."

"Daarom doen we dit jaar mee met Open Bedrijvendag. We zetten sterk in op ergonomie zodat mensen met zo weinig mogelijk moeite zo goed mogelijk kunnen werken. Ons ma en onze pa spraken vroeger over hun personeel altijd als gasten. Een gast die je in jouw huis ontvangt, mag niets tekortkomen. Met deze definitie voor personeel zijn wij opgegroeid: dat je gasten uitnodigt om te komen werken en dat ze zich welkom voelen op de vloer."

Open Bedrijvendag

Met Open Bedrijvendag is iedereen meer dan welkom om een kijkje te komen nemen. Met een compleet uitgewerkte rondgang doorheen het bedrijf ontdek je de volledige weg die een maatkast aflegt in het atelier.

 

  • Bezoek ons hoogtechnologisch machinepark via een handige wandelroute
  • Kinderactiviteit: maak samen met ons een vogelhuisje voor tuinvogels
  • Geniet van een hapje en een drankje
  • Ontvang een leuke goodiebag (eerste 500 bezoekers)
  • WIN een uniek, uitgefreesd portret dat we zelf maken met onze vijfassige
    CNC-machine

 

We nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen.

Onze deuren zijn zondag 6 oktober open van 10 tot 17 uur.

Van harte welkom!